FOTO

Cursuri de prim-ajutor pentru mai mulţi profesori din ţară

Cursuri de prim-ajutor pentru mai mulţi profesori din ţară
Sursa: jurnal.md Foto: DSE/Facebook 18.01.2017 13:43
Angajaţii Centrului Republican de Instruire al Serviciului Situaţii Excepţionale au oferit mai multor profesori din ţară lecţii practice de acordare a primului ajutor. Astfel, ieri în calitate de elevi au fost 15 profesori din cadrul Şcolii speciale nr.12 pentru copii hipoacuzici şi surditate tardivă din municipiul Chişinău.

Învăţătorii au deprins mai multe practici de acordare a primului ajutor în caz de hemoragie, cum se face corect masajul indirect al inimii sau cum se aplică un pansament.

Scopul proiectului este pregătirea corpului didactic în acordarea primului ajutor în caz de situaţii de risc, până la venirea echipelor specializate de medici.   

Cursul respectiv are loc în cadrul proiectului  de instruire în domeniul acordării primului ajutor necalificat, realizat de către Asociaţia obştească „Astudmed” şi Centrul Republican de Instruire, cu suportul financiar al Agenţiei de Colaborare şi Coordonare TIKA a Guvernului Republicii Turcia.
Informaţii despre acordarea primului ajutor au obţinut peste 200 de profesori din cadrul instituţiilor şcolare şi preuniversitare din ţară.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI