Linia telefonică a fost asaltată cu apeluri din toate colţurile ţării.

„Eu aş fi de acord să ieşim cu toţi la o grevă generală, chiar şi cu sediu, chiar şi fără sediu, dar să ieşim contra la oligarhia care se află la putere. Unica sursă de ştiri e Jurnal TV. Noi credem în canalul acesta şi cred că toţi oamenii care mă ascultă sunt de acord cu mine”, a spus telespectator.

„Să punem mână de la mână, cred că este foarte multă lume de bună credinţă şi în diasporă, şi în ţară, care mână de la mână să ajutăm acest post de televiziune să supravieţuiască. În condiţiile de astăzi, fără Jurnal TV cred că, cum au spus şi invitaţii dumneavoastră, valiza şi plecăm, că deja ultimul stinge lumina cred că. Financiar cred că oamenii ar putea contribui, care şi cât poate, să ţinem Jurnalul. Eu aş putea şi eu să vin să dau o mână de ajutor la mutare. Dacă trebuie ajutor fizic, fizic venim şi ajutăm”, a menţionat un alt telespectator.  

„Să ne mobilizăm cu toţii şi să salvăm această televiziune pentru că şanse de a supravieţui în ţară nu mai sunt. Asta unica şansă a fost până acum căci sunt patriot din anii 89 şi am luptat pentru idealul acestui neam, dar iată până la urmă ce fac bandiţii şi trădătorii de neam. Trebuie să luptăm până la urmă. Să nu ne lăsăm intimidaţi!”, a spus o altă persoană.

„Noi trebuie să facem ceva! Eu nu ştiu, dumneavoastră cred că sunteţi mai pe fază. Daţi idei la oameni. Cum au spus şi alţii: cu nişte conturi deschise sau venim la sediul Jurnal. Noi trebuie să mergem mai departe pentru că eu astăzi îi spuneam soţiei că dacă închide Jurnal TV eu deconectez acest holding al lui Plahotniuc şi îmi pun o tarelcă (n.r. antenă parabolică) ca să îmi pun radio şi să ascult numai muzică că altceva nu ai la ce te uita dacă închide Jurnal TV”, a declarat un chişinăuian.

Cu emoţie în glas au intervenit şi concetăţenii noştri aflaţi peste hotare. „Vă salut de aici, din Italia. Să ştiţi că diaspora foarte mult vă susţine, suntem alături de voi şi chiar dacă veţi organiza un protest mare în Chişinău, cu siguranţă ne vom anunţa toţi prietenii ca să fie alături de Jurnal TV. Ne pare foarte rău de tot ceea ce se întâmplă în Republica Moldova şi să ştiţi că în fiecare clipă ne-am întoarce acasă fiindcă acolo ne sunt părinţii, acolo ne sunt prietenii, dar nu putem din momentul în care ţara noastră este capturată”, un moldovean din Italia.

„ Sunăm din Italia. Vrem să vă rugăm din tot sufletul dacă aveţi putere să nu închideţi Jurnalul fiindcă e foarte greu. Noi ne culcăm cu Jurnal TV şi ne sculăm cu Jurnal TV cu toate că suntem peste hotare. Dar suntem într-o stare că nici aici nu putem să stăm liniştiţi pentru că ne facem griji pentru Moldova. Am emoţii foarte mari, îmi vine a plânge când aud ce se face în Moldova. Dacă trebuie ajutor din partea diasporei, probabil cred că nimeni nu o să zică nu. Susţinem Jurnalul, vă rog frumos să facem lumină în Moldova ca noi să putem să ne întoarcem peste un an, doi acasă”, a spus un alt moldovean din străinătate.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc, vizat în declaraţii, nu a fost de găsit pentru comentarii.