Prezentatoarea emisiunii „Deşteptarea”, Lilu, a mulţumit celor cu care timp de şase ani de activitate a muncit cot la cot, menţionând că în tot acest răstimp au reuşit să schimbe spre bine sute de destine, să salveze zeci de copii şi să ridice case.

Jurnal TV a fost locul unde s-au născut prietenii, s-au declanşat certuri, s-a creat şi s-a muncit pe brânci. Am ajuns aici crudă, fără a şti ce înseamnă şi cum se face televiziunea adevărată. Am învăţat meserie cu toţii din mers. Sunt recunoscătoare că am ajuns în acest loc unde am putut să fiu eu, cea adevărată, care poate râde în hohote şi plânge în hohote în faţa camerelor. În aceşti am trăit atât de multe alături de atâţia oameni încât simt că le voi obosi urechile nepoţilor când mă va apuca melancolia şi dorul de tinereţe. Sunt fericită că alături de voi, telespectatorii noştri am reuşit să schimbăm în bine sute de destine, să salvăm zeci  copii, să ridicăm case, să curăţim parcuri, să ne reconstruim ca naţiune… cel puţin să încercăm. Au fost 7 ani în care am cunoscut atât de mulţi oameni, încât mi-ar fi trebuit 3 vieţi de om. Aş vrea să le mulţumesc tuturor celor care de-a lungul anilor au muncit în această televiziune, oamenii care au lăsat câte o părticică din ei, în ceea ce astăzi poartă numele Jurnal TV”, a declarat Lilu.

Cea mai matinală prezentatoare, Sofia Obadă, a destăinuit că timp de şase ani, cât a activat la Jurnal TV, a adunat trăiri care i-au lăsat urme frumoase în suflet şi au format-o ca profesionist.

Vreau să spun Mulţumesc colegilor mei Minunaţi pentru emoţiile şi experienţa acumulată. În 6 ani aduni trăiri greu de redat, dar care îţi lasă urme frumoase în suflet şi te formează ca profesionist. Totodată, un mare Mulţumesc telespectatorilor. Mesajele lor sincere din această perioadă reprezintă o dovadă în plus că facem ceea ce trebuie. Şi asta e tot ce contează!”, a spus Sofia Obadă.

Moderatorul emisiunii „Ora Expertizei”, Dumitru Mişin, a declarat că Jurnal TV nu este doar o televiziune, ci „vocea poporului”.

Jurnal TV a făcut mai multe pentru ţara asta decât toate fundaţiile lor, guvernele şi parlamentele de până acum, pentru că oriunde am mers, oriunde am ajuns, în case... am fost primiţi, nu am dat buzna! I-am taxat pe cei care prostesc poporul şi cultivă prostia în oameni, pe cei care ne-au împărţit în tabere şi ne-au divizat, pe cei care cred că fac cât toţi noi 3 milioane. N-o să le iasă decât un mare fâs! Jurnal TV nu mai e demult doar o televiziune, e vocea poporului, iar pe ea n-o poţi opri!”, a spus Dumitru Mişin.

Prezentatoarea Jurnalului de Weekend, Dana Ciobanu, a subliniat că Jurnal TV pentru ea este o adevărată poveste, iar emoţiile trăite aici vor fi de neuitat.

Jurnal TV şi eu, o poveste care a durat 7 ani... ani buni, ani foarte buni, ani grei şi ani ca fulgul, uşori şi repede trecători. Ani în care ştirile cele mai bune şi cele mai proaste au fost citite cu emoţii, pentru ca dincolo de sticlă, au stat şi vor sta întotdeauna oameni. Iar întâlnirile cu oamenii, chiar daca sunt virtuale, te schimbă... A fost o aventură de neuitat. Îmi va fi dor, Jurnal TV…”, este mesajul Danei Ciobanu.

Fosta prezentatoare a principalului buletin de ştiri, Stela Popa, a destăinuit că nivelul său de profesionalism se datorează Jurnal TV şi echipei care activează aici.

M-a întristat profund anunţul Jurnal TV. Cert este că acolo, de-a lungul celor şapte ani, am avut mare noroc de oameni buni. Nivelul meu de profesio­na­lism li se datorează în mare măsură, pentru că asta e o meserie în care nu poţi să fii bun de unul singur, ci doar în echipă. Vă îmbrăţişez pe fiecare în parte şi mă gândesc cu drag la voi”, a recunoscut Popa.

Vasile Luchianu, prezentatorul Jurnalului de la ora 13:00, susţine că cei care au lucrat la Jurnal TV s-au sacrificat enorm, mărturisind că îşi iubeşte colegii.

Nodul pe care eu şi colegii mei minunaţi îl simţim în gât este amar şi mare, dar mândria pe care o simţim în piept este şi mai mare! TOŢI care au lucrat aici s-au sacrificat enorm şi au demonstrat că un copil poate deveni în câteva zile matur şi responsabil. Cei peste ŞAPTE ani de Jurnal TV se încheie aici. Nu sunt extravertit şi nu mi-am arătat aproape niciodată emoţiile, dar, scumpii mei colegi, vă iubesc pe toţi! Feţele voastre le port în suflet şi îmi vor rămâne repere în momente de tristeţe şi de bucurie”, a spus Luchianu.

Moderatoarea emisiunii „Deşteptarea de Weekend”, Aura Revenco, a subliniat că Jurnal TV a schimbat multe destine în ţară, a împlinit vise şi a pus pe picioare copii bolnavi.

Orice s-ar spune, Jurnal TV a schimbat multe destine în ţara asta, a împlinit vise, a pus pe picioare copii bolnavi, a redat auzul la trei micuţi, a pus la adăpost familii necăjite, a fericit sute de copii aflaţi la limita sărăciei (nu prin fundaţii şi bani furaţi, dar reuşind să mobilizeze mii de oameni pentru cauze nobile). A fost un exemplu de solidaritate şi progres, a arătat lumii întregi succesele oamenilor de 5 stele alături de care convieţuim şi i-a încurajat, i-a susţinut pe cei porniţi să realizeze ceva frumos în ţara asta. A fost singurul post care se implica până în pânzele albe în rezolvarea problemelor de injustiţie (nu trecea o zi fără ca vreun om simplu, fără „crâşă”, să nu vină la sediul JTV şi să solicite ajutorul în cazuri de injustiţie, deposedări ilegale de bunuri, de afaceri etc). Era oaza lor de încredere şi firul de speranţa... Şi dincolo de toate a fost o şcoală extraordinară de jurnalism. Majoritatea jurnaliştilor buni pe care-i vedeţi la multe dintre posturile tv din ţară au absolvit Jurnal TV... Doare? Cu siguranţă! Pentru că am fost urâţi de hoţi, dar iubiţi amarnic de oamenii simpli!”, a spus Aura Revenco.

Maria Marian, cea care promovează un mod sănătos de viaţă la „Acasă Devreme”, a recunoscut că la Jurnal TV şi-a cunoscut viitorul soţ, şi-a întemeiat familia, iar acum rămâne optimistă şi abia aşteaptă să vadă ce-i pregăteşte viitorul.

Fiind la Jurnal TV, mi-am cunoscut viitorul soţ. Fiind la Jurnal TV, am jucat nunta în vacanţa de vară, astfel încât să reuşesc să revin la muncă. Fiind la Jurnal TV, am rămas însărcinată şi am prezentat ACASĂ DEVREME până în 38 săptămâni de sarcină. Apoi am revenit la fel de repejor, când Cristian avea 20 de zile de viaţă. Astăzi Cristian are 3 anişori! Jurnal TV face parte din familia mea, este membru cu drepturi depline. Sunt foarte optimistă şi consider că un sfârşit bun reprezintă şi un bun început”, a menţionat Maria Marian.