„Cetăţeni! Voi vedeţi ce se întâmplă? Regimul criminal doreşte în anul 2017 finalizarea transformării ţării în Coreea de Nord. Până acum, noi am trăit într-un stat deja capturat, însă datorită presei libere şi, în primul rând, a Jurnal TV, majoritatea cetăţenilor a conştientizat că avem un stat capturat. Anume presa liberă a contribuit la faptul că mafiotul principal, care a capturat statul, în pofida tuturor eforturilor sale, rămâne cu antirating de 94%. Nu l-au ajutat nici toate organele de stat controlate de dânsul, nici şantajul, coruperea şi manipularea oponenţilor politici, nici represiunile politice deschise împotriva reprezentanţilor opoziţiei reale”, susţine vicepreşedintele PPDA.

„Acum se urmăreşte, prin exterminarea Jurnal TV şi a altor mass-media independente de Plahotniuc, ca populaţia ţării în continuare să trăiască în ţara plină de mizerie şi corupţie, iar oamenii, manipulaţi de holdingul Stabilizeţ TV, să creadă că se află în pragul paradisului. Eu cred că dacă regimul autoritar va reuşi să închidă ultimele insuliţe de libertate, atunci ţara definitiv se va scufunda în întuneric şi să nu vedem lumina niciodată. Presa liberă este ultima tranşee a noastră, care ne delimitează de un stat totalmente poliţienesc”, a declarat Alexandru Slusari.

Precizăm că administraţia Jurnal Trust Media a anunţat astăzi reformarea postului de televiziune în legătură cu atacurile la care a fost supusă instituţia de-a lungul activităţii sale şi care s-au înteţit în ultima perioadă, culminând cu rezilierea unilaterală şi necondiţionată a contractului de locaţiune de către proprietarul în care Jurnal TV îşi are sediul de şapte ani.

„Considerăm imposibilă şi inoportună desfăşurarea unei activităţi normale a trustului în condiţiile actuale. Având de ales între a sista definitiv funcţionarea Jurnal TV şi a găsi o modalitate de a fi şi în continuare alături de spectatorii noştri, am optat pentru o formulă nouă de televiziune a rezistenţei în faţa unui regim antipopular. Anunţăm că, începând cu ziua de luni, 16 ianuarie 2017, ora 00:00, postul Jurnal TV va avea o grilă de emisie nouă, fiind păstrate doar câteva produse originale.

Declarăm ferm că pe parcursul acestor şapte ani am făcut tot ce ne stă în puteri pentru a promova adevărul, însă lupta cu un sistem oligarhic care şi-a subordonat întregul stat şi toate instituţiile este una inegală. O singură televiziune care activează pe cont propriu şi din mijloace private, fără niciun ajutor din interior sau exterior, nu este în stare să concureze cu cineva care ignoră orice reguli civilizate de joc”, se spune în declaraţia conducerii trustului.