Iarna creează probleme locuitorilor de la sate: Oamenii se tem că din cauza gerului animalele din gospodărie ar putea să îngheţe

Iarna creează probleme locuitorilor de la sate: Oamenii se tem că din cauza gerului animalele din gospodărie ar putea să îngheţe
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.01.2017 13:53
Greutăţile iernii s-au accentuat în această perioadă şi în satul Lozova din raionul Străşeni. O spun localnicii, care se confruntă zi de zi cu dificultăţile muncii la ţară. Chiar dacă este ger sau ninge, oamenii trebăluiesc prin curte, iar grija pentru păsări şi animale este cea mai importantă. Pentru a le proteja de frigul năprasnic, le hrănesc mai des şi le ţin în încăperi închise ca să treacă de iarnă cu bine. 

Deşi este morar şi ar trebui să fie la muncă, Nicolae Cojocaru spune că în aceste zile geroase stă mai mult pe acasă, pentru a avea grijă de animalele din gospodărie. 

Şi alţi locuitori din sat spun că iarna grea le dă mari bătăi de cap, mai ales în privinţa lemnelor de foc.

Cei care au mai puţine griji sunt copiii. Aceştia sunt cei mai fericiţi că pot merge, în sfârşit, la săniuş.

Din cauza temperaturilor scăzute, peste 20 de şcoli din ţară rămân în continuare închise. Printre acestea se numără 15 grădiniţe şi opt instituţii de învăţământ primar şi secundar. 

Ştiri NON-STOP