Acum 24 de ani, femeia a suferit primul accident vascular cerebral care apoi s-a repetat de două ori şi i-a paralizat emisfera dreaptă a corpului. Feodosia îşi mişcă cu greu braţul şi piciorul drept şi de multe ori solicită sprijinul vecinilor şi asistentului social pentru a se descurca. 

De 12 ani, Feodosia a rămas singură cu suferinţele ei. A suportat trei intervenţii chirurgicale la inimă, iar ultimul accident vascular cerebral i-a paralizat mâna şi piciorul drept. Chiar dacă este nevoită să stea mai mult prin casă, se bucură că se mai poate ţine pe picioare.

Deşi i s-a oferit un asistent social personal care o vizitează de două ori pe săptămână, femeia suferă din cauza neputinţei sale. Cel mai greu îi e să pregătească de mâncare şi să spele, aşa că de foarte multe ori ajunge la mila vecinilor.

Are o pensie de invaliditate de 1100 de lei, prea puţin pentru a-şi asigura întreţinerea şi necesarul de medicamente.

O maşină de spălat i-ar fi de mare ajutor, însă nu are suficiente mijloace financiare pentru a-şi cumpăra una. Astfel şi-ar uşura munca sa, dar şi a asistentului social.

În situaţia Feodosiei se află sute de persoane. Numai în comunele Ratuş şi Drăsliceni trăiesc în singurătatea şi suferinţă 23 de persoane. Oricine doreşte să-i ofere femeii un sprijin, o poate contacta direct la numărul 060879926.