Liderul grupului de iniţiativă susţine că deputatul PL i-a solicitat directorului instituţiei în care activează Victor Chironda informaţii cu caracter personal.

„Cum credeţi, cu ce se ocupă deputaţii PL în Parlament? Cu proiecte de legi? Cu lucru în comisii? Poate cu problemele cetăţenilor? Nu. Ei se ocupă de căutarea compromatului pe cetăţeanul Victor Chironda. Iată domnul deputat Ştefan Vlas, spre exemplu, se interesează cum am fost eu angajat la locul de muncă şi ce salariu am. Iar surse demne de încredere mi-au comunicat că deputata Alina Zotea face presiuni la MAI să i se dea toată informaţia „pe mine” iar dacă nu este informaţie, să se caute. Asta în timp ce Dorin Chirtoacă afirmă că el „foloseşte metodele legale să se apere de abuzurile grupului de iniţiativă privind organizarea referendumului”. Nu o să mă mir dacă în curând bloggerii de serviciu vor începe a scoate sextape-uri sau poliţia îmi va găsi droguri în maşină (deşi eu nici măcar maşină nu am)”, afirmă Victor Chironda.

Activistul civic dă de înţeles că prin asemenea acţiuni deputaţii PL încearcă să-l determine pe el, dar şi alţi colegi de-ai săi, să renunţe la colectarea semnăturilor pentru referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

„Stimaţi liberali, eu nu ştiu de unde aveţi atâta dragoste şi interes pentru mine, dar vreau să vă spun următoarele: eu sunt un om cinstit, onest şi curat. Spre deosebire de voi toţi, eu nu am lucrat o zi în instituţii publice, nu am deţinut funcţii publice şi nu am primit salarii din banii bugetarilor din Moldova. Salariile mele îmi ajung fix cât să supravieţuiesc în această ţară şi nimic mai mult. Nu am nici imobile, nici automobil, nici conturi în bănci şi nici credite ieftine. Toată activitatea mea civică este bazată pe voluntariat. Iar ceea ce faceţi voi se numeşte intimidare şi presiune pe societatea civilă. Fapt pe care îl voi comunica tuturor ambasadorilor şi delegaţiilor statelor europene în Moldova, vă asigur. Să vă ştie toată Europa cât sunteţi voi de liberali, democraţi şi europeni. Iar referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă va avea loc, cu sau fără mine, pentru că acesta este dreptul chişinăuienilor”, mai spune Victor Chironda.

Deputatul PL Ştefan Vlas nu a fost de găsit, iar reprezentanţii Serviciului de presă al Partidului Liberal nu au răspuns la telefon pentru a oferi comentarii.