Aceştia ar fi fost prinşi în flagrant, dar săptămâna trecută au fost eliberaţi din izolator şi plasaţi în arest la domiciliu. Victima îi acuză pe suspecţi că ar avea legături cu judecătorul care instrumentează dosarul, fost consilier al PD.

Magistratul Judecătoriei sectorului Centru Sergiu Bularu a refuzat să comenteze acuzaţiile. 

Omul de afaceri Ruslan Vrabie nu îşi poate explica de ce instanţa a hotărât să-i elibereze din arestul preventiv pe cei doi bărbaţi, deoarece, potrivit lui, ar exista suficiente probe care le-ar demonstra vinovăţia. 

Victima spune că viaţa îi este pusă în pericol şi că suspecţii ar putea scăpa basma curată după ce ar fi dat mită, dar şi pentru că ar avea cumetri în instituţiile de drept. 

Solicitat pentru o reacţie, judecătorul Sergiu Bularu a refuzat să facă declaraţii.

Contactat de Jurnal TV, procurorul de caz a declarat că decizia Judecătoriei sectorului Centru al capitalei a fost contestată la Curtea de Apel Chişinău, iar JOI unul dintre cei doi bănuiţi a fost arestat din nou pentru 30 de zile.

Şeful Inspectoratului General de Poliţie, Alexandru Pânzari, vizat în declaraţiile lui Ruslan Vrabie, a negat că ar fi cumătru cu unul dintre suspecţi, iar Alexei Apostol, care este şef de secţie la Ministerul de Interne, a refuzat să ofere comentarii la acest subiect.

Amintim că doi bărbaţi din oraşul Căuşeni, care administrează de mai mulţi ani câteva case de schimb valutar, sunt cercetaţi penal pentru că ar fi pus la cale asasinarea unui alt om de afaceri din acelaşi domeniu. Suspecţii i-ar fi promis ucigaşului cinci mii de dolari, doar că acesta a mers la poliţie şi a dezvăluit scenariul celor doi. Ulterior, după un plan de acţiune stabilit de ofiţerii de investigaţie, suspecţii au fost reţinuţi. Procurorii cer închisoare de până la 20 de ani pentru cei doi afacerişti.