Potrivit Veronicăi Herţa, unii angajaţi ai „Apă Canal” au încercat să ascundă detaliile contractului încheiat de întreprinderea municipală cu agentul economic. Potrivit şefei „Apă-Canal”, în 2013 fabrica de alcool a semnat un contract cu întreprinderea în care era prevăzut că agentul economic poate să aducă la staţia de epurare ape reziduale pentru procesare. 

„Pe zi erau aduse câte 300 de tone de borhot. Au fost zile în care s-au adus şi câte 26 de maşini”, a adăugat directorul „Apă Canal”.

„Sper ancheta să aibă loc pentru a nu fi lăsat subiectul la o parte. Numele Zernoff a fost pronunţat de multe ori aici. Rog să fie o anchetă de serviciu, de ce unii colegi au minţit?” a declarat Chirtoacă.

Amintim că mirosul din capitală este cauzat de deşeurile de producţie în urma fermentării alcoolului, care ajungeau la staţia de epurare. Resturile proveneau de la o fabrică de alcool de pe şoseaua Munceşti. Firma transporta zilnic la staţia de epurare câte 10 maşini de borhot, lucru care a dus la proasta procesare a apelor reziduale. Declaraţiile au fost făcute în urma unor întâlniri între autorităţile municipale şi de mediu pentru a discuta problema mirosului urât din Chişinău.

Directorul „Apă Canal”, Victoria Herţa, a declarat că a emis deja un ordin de reziliere a respectivului contract.