În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 62 de intervenţii pentru localizarea unor astfel de focare, în 28 de raioane din republică. Cele mai multe au fost semnalate în municipiul Chişinău - 12, în Cahul şi Anenii Noi - câte 6, în restul raioanelor câte 2 sau 3 intervenţii.

În consecinţă, au fost afectate 165 de hectare de iarbă uscată. Potrivit informaţiilor, unele intervenţii s-au desfăşurat în mai multe gospodării din raionul Cahul.

În satul Crihana Veche, raionul Cahul, într-o curte a ars o grămadă de fân. Pompierii spun că a existat pericolul de extindere a focului. Flăcările au fost localizate, fiind salvată casa din apropiere. În acelaşi raion, în satul Giurgiuleşti, pompierii au fost alertaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o anexă cu o suprafaţă totală de aproape 150 de metri pătraţi.

Echipa de intervenţie a stabilit că focul s-a extins şi către o suprafaţă considerabilă de vegetaţie uscată din apropiere. Şi de această dată, pompierii au localizat incendiul, fără ca nimeni să aibă de suferit.

În aceste condiţii, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale aminteşte încă o dată cetăţenilor să nu igienizeze teritoriul prin arderea resturilor vegetale întrucât în condiţii de temperaturi ridicate, vânt puternic şi umiditate redusă, creşte riscul producerii incendiilor.

Totodată, salvatorii îndeamnă cetăţenii să alerteze imediat pompierii la numărul 901.