Iniţial, el le-a spus jurnaliştilor de la portalul Moldova Curată că ar fi indicat valoarea automobilelor în declaraţiile pentru anul în care acestea au fost cumpărate, dar atunci când reporterii l-au rugat să le spună care este, totuşi, preţul maşinilor, Ţurcanu a afirmat că acesta poate fi aflat de pe un site specializat. 

Vicepreşedintele Judecătoriei sectorului Botanica al capitalei, Radu Ţurcanu, a indicat în declaraţiile sale de avere pentru anii 2012-2015, publicate pe site-ul Comisiei Naţionale de Integritate şi pe cel al Consiliului Superior al Magistraturii, faptul că deţine două autoturisme: un Mercedes Benz şi o Toyota Corola, ambele fabricate în 2010, dar cumpărate în 2011 şi 2014.

Deşi legea îl obligă să indice valoarea bunurilor, judecătorul a evitat să menţioneze preţul maşinilor. Ţurcanu nu a răspuns la telefon, însă pentru portalul Moldova Curată a declarat că ar fi indicat valoarea automobilelor în anul în care au fost cumpărate. Acest lucru nu se regăseşte însă în declaraţia de venit. Judecătorul a refuzat să spună cât a costat Mercedes-ul, menţionând că preţul poate fi secret comercial, de aceea nu-l divulgă.

Pe un site specializat, un automobil Mercedes E Class, fabricat în 2010, este scos în vânzare cu preţul de aproximativ 19 mii de euro, sumă ce depăşeşte salariul pentru doi ani al vicepreşedintelui Judecătoriei Botanica. Radu Ţurcanu a intrat de mai multe ori în atenţia opiniei publice.

Potrivit portalului Moldova Curată, el locuieşte împreună cu soţia şi doi copii într-un apartament cu trei camere, pe care Primăria Chişinău i l-a repartizat în 2010, după ce magistratul a dat municipalitatea în judecată pentru că refuza să îi ofere spaţiu locativ. În 2013, Radu Ţurcanu a fost inclus în lista beneficiarilor de apartamente la preţ preferenţial, în baza unui acord al Consiliului Superior al Magistraturii cu o firmă de construcţii. Asta chiar dacă regulamentul stabilit tot de CSM prevede că astfel de locuinţe pot solicita doar magistraţii care nu dispun de spaţiu locativ în Chişinău.

Astfel, potrivit declaraţiei de avere pentru 2015, Ţurcanu a achitat deja aproape 303 mii de lei, atât cât costă un apartament de 87 de metri pătraţi, care urmează să fie dat în exploatare pe strada Vasile Alecsandri din Chişinău. De menţionat că salariul pentru anul trecut al judecătorului a constituit 173.217 lei. La această sumă se adaugă peste 40 de mii de lei din activitatea de profesor şi alte 1.232 de lei câştigaţi de la Institutul Naţional al Justiţiei.

Anterior, publicaţia "Ziarul de Gardă" a scris despre Ţurcanu că ar fi unul dintre cei 12 „judecători-raideri”, întrucât ar fi emis o ordonanţă prin care o companie off-shore a devenit proprietara unui pachet de acţiuni de la compania de asigurări ASITO. Magistratul nu a comentat acuzaţiile.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.