În total, au fost tipărite 51 de buletine de vot. Aleşii locali au votat în secret, după care au introdus buletinele într-o urnă sigilată. După numărarea buletinelor, pentru iniţierea referendumului de demitere au votat 32 de aleşi locali, însă era nevoie de votul a 34 de consilieri.

La şedinţa CMC de astăzi au participat doar 32 de consilieri. Aleşii locali din partea PL au boicotat şedinţa şi nu au participat la aceasta.

Ieri, Comisia juridică a Consiliului Municipal Chişinău a dat aviz pozitiv privind organizarea şi desfăşurarea referendumului de demitere a lui Dorin Chirtoacă.

Consilierul PN Ilian Caşu a declarat în cadrul şedinţei de astăzi că Dorin Chirtoacă apelează la regimul Plahotniuc pentru a pune piedici organizării referendumului.

Amintim că săptămâna trecută, Curtea de Apel Bălţi a casat decizia Judecătoriei Centru privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea plebiscitului de demitere a lui Chirtoacă.

Preşedintele grupului de iniţiativă, Victor Chironda, a anunţat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiţie, precizând că prin această hotărâre s-a demonstrat încă o dată că în acest caz guvernarea şi administraţia locală se acoperă reciproc.