„După Andrei Năstase şi Stanislav Pavlovschi, a venit rândul meu să fiu ţinta mass-mediei plătită din banii furaţi. Dar se pare că lucrurile nu merg aşa cum trebuie la jurnaliştii lui Plahotniuc. Ordinul a fost de un milion, iar lovitura a fost de un bănuţ. Au stors trei aliniate în care sunt prezentate nişte prostii. Băieţi, veţi rămâne fără primă! Deja primesc apeluri de la fermieri, anume de la cei care au fost numiţi la Global moşieri. Cineva se revoltă şi cineva râde. Unii dintre ei sunt membri ai Partidului Democrat. Doar până într-un anumit moment. Unul dintre fermieri mi-a propus să public o declaraţie despre salariul meu de două mii de lei şi bugetul anual al aşa-zisei celei mai bogate organizaţii de fermieri, în valoare de 350 de mii de lei, unde este inclus salariul, impozitele, chiria, serviciile comunale, telefonul şi internetul”,  a declarat Alexandru Slusari.

„În fiecare lună, această sumă o primesc în plic doi dintre cei mai toxici jurnalişti de la Publika. Şi toată această gaşcă mă judecă pe mine şi pe colegii mei. Cei mai corupţi jurnalişti şi analişti nu pot înţelege cum este posibil să aperi interesele fermierilor, neavând afaceri şi neprimind plicuri grase de la Nobil”, a adăugat preşedintele UniAgroProtect.

În context, Alexandru Slusari a menţionat că odată cu aceste critici sunt insultaţi zeci de fermieri: „În creierul lor fără circumvoluţiuni nici nu a ajuns ideea că  atunci când aruncă cu noroi în mine, insultă zeci de mii de fermieri care cultivă grâu şi pe mulţi alţii care nu ştiu ce este  sprijinul autorităţilor şi care sunt nevoiţi să-şi vândă roadă la preţuri mici. În acest an, preţul grâului a scăzut, dar preţul pâinii nu s-a schimbat. Cred că în timpul apropiat, preţul grâului va creşte cu 30 de bani, iar preţul pâinii la fel  nu se va schimba. În general, este dezgustător să priveşti cum omul cu trecut întunecat, care deţine posturi de televiziune şi care conduce ţara din culise de 10 ani şi a adus cetăţenii la sapă de lemn, deplânge cu lacrimi de crocodil oamenii pe care el însăşi i-a jefuit”.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.