Sute de vizitatori din ţară şi de peste hotare au întins corturi şi au petrecut câteva zile la rând în aer liber cu multă muzică bună şi bucate tradiţionale. Oamenii spun că sunt mulţumiţi şi speră ca festivalul să aibă loc în fiecare an. 

În acest an, festivalul „Gustar" s-a desfăşurat în apropiere de satul Furceni, raionul Orhei. Evenimentul a reunit sute de oameni din toate regiunile ţării, precum şi din afara ei. Unii au întins corturi şi s-au distrat până în zori, alţii au ales să petreacă doar o zi în sânul naturii. Cu toţii spun că sunt încântaţi. 

Bucătarii au gătit în aer liber şi au reuşit să ademenească oaspeţii cu diverse bucate tradiţionale. 

La fel, vizitatorii au avut ocazia să participe la mai multe expoziţii de fotografii, ateliere şi să admire lucrările meşterilor populari. 

Printre oaspeţi s-a numărat şi familia liderului mişcării protestatare, Andrei Năstase. 

Festivalul se va încheia în această seară cu un concert la care vor participa artişti din ţară şi de peste hotare, precum Loredana, Nicoleta Nucă şi formaţia Live Band. În acest an evenimentul a fost organizat cu suportul financiar al Guvernului Suediei şi al Ministerului de Externe al Danemarcei. Prima ediţie a evenimentului a avut loc în anul 2010.