Adevarul.ro a realizat un amplu articol la acest subiect. „Oligarhul moldovean Vlad Plahotnic este în vizorul autorităţilor din SUA, Marea Britanie, România şi Rusia, iar în lunile următoare ar putea fi emise mandate de arestare pe numele său şi al complicelui său, Serghei Iaralov, implicaţi în furtul miliardului de dolari”, scrie publicaţia de la Bucureşti, citând Forbes. „Potrivit unor surse din Republica Moldova, în momentul în care Shor şi Filat vor vorbi despre modul în care Plahotniuc a devalizat banca centrală, cel mai influent şi bogat om din Republica Moldova va cădea şi, odăta cu el, şi Partidul Democrat pro-UE”, mai scrie Adevărul. Acelaşi articol a fost preluat şi de Antena.ro.

Un alt articol, publicat de Bursa.ro, este intitulat: „Vladimir Plahotniuc, „vânat” de FBI pentru jaful secolului”. „La Washington, Plahotniuc este considerat responsabil de orchestrarea „jafului secolului”, furtul a un miliard de dolari, jumătate din rezervele Băncii Naţionale a Moldovei”, scrie ziarul Bursa.

„Forbes susţine că oligarhul Vladimir Plahotniuc, cel mai puternic om din Republica Moldova, ar putea „cădea” în următoarele luni, după ce se va dovedi că a orchestrat jaful secolului”, scrie şi Hotnews.ro. Articolul a fost preluat de mai multe portaluri, precum Money.ro, B1.ro şi România Liberă.

„Milionarul Vladimir Plahotniuc nu mai are scăpare: Americanii de la FBI sunt gata să-l 'anihileze'”, titrează şi Stiripesurse.ro.

„Unul dintre cei mai puternici oameni din Republica Moldova are mari probleme. Americanii i-au pus gând rău lui Vladimir Plahotniuc şi sunt gata să-l aresteze. Ar avea şi dovezi solide împotriva acestuia”, scrie portalul din România.