Angajaţii întreprinderii silvice sunt în grevă de două săptămâni. Astăzi, oamenii s-au adunat dis-de-dimineaţă în faţa Consiliului Raional Glodeni pentru a cere ca în fruntea întreprinderii să fie numit un director profesionist.

Pădurarii se tem că noul director interimar îşi va aduce oamenii săi la lucru, iar ei vor rămâne pe drumuri. Oamenii au mai spus că de când sunt în grevă au expediat nenumărate demersuri către Agenţia Moldsilva, dar nu au primit niciun răspuns. Solidar cu silvicultorii s-a arătat şi preşedintele de raion, Ion Leucă. Acesta este indignat de faptul că în tot acest timp nu a venit nimeni de la Agenţia Moldsilva pentru a vorbi cu angajaţii.

Contactat de Jurnal TV, vicedirectorul Agenţiei Moldsilva, Mihai Paşcovschi, a spus că este la curent cu solicitările silvicultorilor din Glodeni şi va soluţiona acest conflict în scurt timp. Amintim că Andrei Scorpan, cel care a condus până nu demult Întreprinderea de Stat pentru Silvicultură din Glodeni, a fost revocat din funcţie printr-un ordin al Agenţiei de Stat Moldsilva, pe motiv că în cadrul instituţiei are loc o anchetă de serviciu. În locul său a fost numit Valentin Ciobanu, în vârstă de 31 de ani. El a activat anterior în poliţie, iar în prezent este preşedinte al organizaţiei teritoriale Glodeni a Partidului Liberal. Angajaţii întreprinderii silvice susţin că Ciobanu a fost numit în funcţie pe criterii politice şi cer Agenţiei de Stat Moldsilva să anuleze acest ordin. Valentin Ciobanu a declarat anterior că acuzaţiile ce i se aduc sunt ”aberaţii” .