„De frică să nu păţească ruşine, aşa cum au păţit-o de Ziua Independenţei, când Paşa Parfeni le-a tras o palmă zdravănă guvernanţilor în numele întregii ţări, autorităţile locale au decis să mă excludă, pe ultima sută de metri, din concertul de astăzi din Piaţa Marii Adunări Naţionale, dedicat zilei Limbii Române. Cert, le pregăteam o altă palmă pentru celălalt obraz. Le-a mers. Sau nu”, a anunţat Cătălin Josan.

Totodată, interpretul spune că mai mulţi artişti au fost intimidaţi de oamenii din anturajul guvernării. „Declar cu toată responsabilitatea că mai mulţi artişti au fost intimidaţi de oameni apropiaţi actualului regimului putred de corupt de la Chişinău. Evident că motivul invocat oficial a fost complet din neant, cum că n-aş fi venit la o repetiţie iar ulterior s-au făcut că plouă, fără să mai răspundă la telefon. Într-un final, aflu prin intermediari că am fost exclus pe motive politice. Fricoşilor, râde o ţară întreagă de cum vă ascundeţi prin tufişuri, cum vă temeţi de propriul popor, de disperarea cu care vă ţineţi cu dinţii de scaune. Vă fuge pământul de sub picioare şi voi ştiţi asta. Nu mai aveţi mult”, mai spune interpretul.

„Dar azi e sărbătoare mare pentru mine. E ziua limbii mele. Eu #MuMăTem să fiu aproape de oameni. #EuNuTac atunci când ţara zace în mizerie din cauza voastră, inclusiv cei care dormiţi, nişte paiaţe fără coloană vertebrală. De aceea, azi la 20.00, lângă bustul lui Eminescu, în Parcul Central, îmi iau chitara în spate şi vin să-mi cânt limba, fie şi unui pumn de oameni, dar nu vă voi lăsa să terfeliţi demnitatea de neam care ne-a mai rămas, de care voi habar nu aveţi”, a scris Cătălin Josan.