Jurnalistului Vasile Năstase i s-a intentat dosar penal

Jurnalistului Vasile Năstase i s-a intentat dosar penal
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 27.08.2016 18:02
Jurnalistul Vasile Năstase s-a pomenit cu dosar penal chiar de Ziua Independenţei Republicii Moldova. Membrul Platformei Demnitate şi Adevăr afirmă că a fost citat de Inspectoratul de Poliţie din Cimişlia. 

„Am primit citaţia chiar de Ziua Independenţei. Este un „cadou” din partea lui Plahotniuc. Este vorba despre un dosar ridicol, fals, fabricat de către acest individ ticălos. Se referă la o întâlnire de-a noastră pe care am avut-o la Cimişlia, în cadrul căruia un oarecare Ungureanu, apropiat oligarhiei criminale, care îşi zice jurnalist, dar nu este, cădea pe jos şi, la un moment dat, a încercat să spună că chipurile i-am obstrucţionat activitatea de jurnalist. Nu este adevărat”, a declarat Vasile Năstase, pentru Jurnal TV.

Asta după ce, în luna iunie, angajatul portalului de ştiri Today.md Vadim Ungureanu l-a acuzat pe Năstase că l-ar fi agresat fizic în timpul unei întrevederi cu simpatizanţii Platformei DA la Cimişlia. Incidentul a fost pe larg mediatizat de posturile de televiziune controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc, iar Platforma DA a calificat aceste informaţii drept manipulatorii şi denigratoare. Reprezentanţii DA au declarat atunci că reporterul s-a dat în spectacol, prefăcându-se că este lovit. 

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP