Motivele invocate de şeful Vămii nu sunt chiar clare. Decizia a fost luată în rezultatul evaluării activităţii subdiviziunii conduse de către acesta şi anunţată în cadrul unei şedinţe de bilanţ desfăşurată cu efectivul entităţii, scrie Mold-Street.

Rezultatele respectivei evaluări au relevat un nivel scăzut al indicatorilor de performanţă, dar şi o serie de încălcări de procedură, printre care tergiversarea executării urmăririi penale în cazul mai multor infracţiuni depistate, precum şi lipsa de colaborare cu organele procuraturii şi alte servicii abilitate ale Serviciului Vamal, se arată într-un comunicat de presă al Vămii.

În ultimii ani, Ionesie s-a remarcat prin câteva cazuri de rezonanţă. Estre vorba despre contrabanda cu aur şi de schemele la importul de haine pentru magazinele Adidas şi Puma.

Dacă ne bazăm pe declaraţia de avere, apoi Veaceslav Ionesie era un om sărac şi nu dispunea nici măcar de locuinţă.

Potrivit ultimei declaraţii de avere, în 2014 Veaceslav Ionesie a încasat un salariu de 121.614 lei, şi a primit 300.000 lei donaţie de la tatăl său. Alte 200.000 lei în calitate de donaţie le-a primit soţia sa.

El mai declara două terenuri în intravilan, două conturi bancare:unul în lei şi altul în euro şi o linie de creditare ce expiră pe 31 august 2016.