Potrivit scriitorului Gheorghe Erizanu, bloggerul Traian Vasilcău ar fi publicat în 1988 poezia „O fărâmă de bine”, care ar face parte din volu­mul „Ochiul Atroce” semnat de Doina Uricariu şi publicat în 1985.

„Membrii Guvernului Filip, membrii comisiei Premiului Naţional, justiţia din Chişinău pot demonstra că Traian Vasilcău a fost întâiul care a scris poemul O fărâmă de bine. În 1988. Doina Uricariu l-a furat. Şi l-a pus ca propriul poem în cartea ei. De la 1985”, spune Gheorghe Erizanu.

Potrivit cabinetului de miniştri, poetului Traian Vasilcău i-a fost decernat Premiul Naţional pentru trilogia psalmodică „Regăsit în cer”, promovarea literaturii naţionale peste hotare şi organizarea evenimentelor culturale de susţinere a tinerelor talente.

Premiul Naţional se decernează, atât individual, cât şi colectivelor de autori, pentru realizări remarcabile, care au contribuit la promovarea imaginii ţării pe plan internaţional şi au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-ştiinţific şi socio-economic, asupra culturii naţionale şi mondiale. Premiul Naţional a fost instituit cu scopul de a recunoaşte şi a încuraja activităţi de cercetare, dezvoltare ştiinţifică şi tehnologică şi de stimulare a performanţelor artistice şi sportive. Precizăm că valoarea Premiului Naţional este de 100 de mii de lei.
 
Traian Vasilcău este cunoscut pentru textele sale în susţinerea Partidului Democrat din Moldova şi pentru materialele în care critică dur opoziţia.