„Eu nu admit şi nu pot admite faptul că ţara mea astăzi este guvernată de o minoritate cum este cea prezentă în Parlament. Ştiţi foarte bine, cu 10 la sută este creditată această aşa-zisă guvernare pro-europeană, nicăieri în lume nu guvernează minorităţile, peste tot în lume gurnează majorităţile. Iată pentru ce se bate Platforma Demnitate şi Adevăr în continuare, pentru aceste prezidenţiale, ca un mijloc de apropiere a parlamentarelor şi a schimbării totale în bine în Republica Moldova”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase, în cadrul întâlnirii.

„Noi avem planul pentru salvarea şi dezvoltarea RM, ştim ce trebuie de făcut cu economia, cum să fie interzise toate off-shore-urile, să scoatem economia din umbră. Credeţi-mă, e posibil de salvat Republica Moldova. Da, e adevărat, situaţia e grea, pentru că de 25 de ani nu s-au făcut reforme”, a spus şi vicepreşedintele Platformei, Alexandru Slusari.

La rândul lor, locuitorii oraşului Orhei au adus în discuţie mai multe probleme cu care se confruntă. 

În timp ce membrii Platformei discutau cu locuitorii din Orhei, afară scandau aşa-zişii protestatari ai controversatului primar Ilan Shor, numele căruia apare şi în raportul Kroll ca fiind unul dintre principalii beneficiari ai furtului miliardului. 

Susţinătorii lui Ilan Shor au plecat acasă înainte ca membrii Platformei DA să iasă de la întrunire. După două ore de discuţii, oamenii au scandat în faţa clădirii „Eu nu mă tem!”, în susţinerea campaniei pornită de internauţi, care poartă aceeaşi denumire.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.