Poliţiştii ucraineni au reuşit să demonstreze implicarea moldovenilor în două atacuri tâlhăreşti. Aceştia ar fi pătruns într-o locuinţă dintr-un sat din regiunea Odesa, i-ar fi ameninţat pe proprietari cu un pistol şi ar fi furat bani şi bijuterii în valoare de aproape 400 de mii de hrivne, echivalentul a peste 300 de mii de lei. Suspecţii au dat cea de-a doua lovitură tot în regiunea Odesa. De această dată, ei i-au legat pe proprietarii casei, i-au torturat, iar apoi au fugit cu 12 mii de dolari şi 30 de mii de hrivne, adică peste 250 de mii de lei. În momentul în care bănuiţii împărţeau banii, poliţiştii au dat peste ei. Doi dintre ei au fost încătuşaţi, iar patru au reuşit să se facă nevăzuţi.

Cei doi indivizi au fost plasaţi în arest. Ei le-au povestit poliţiştilor cu lux de amănunte cum au planificat şi săvârşit infracţiunea.

Unul dintre suspecţi a recunoscut că anterior a comis o infracţiune similară în Cernăuţi. În timpul percheziţiilor în casele indivizilor, anchetatorii ucraineni au găsit pistoale, mănuşi, dar şi o parte din banii furaţi. Ceilalţi patru moldoveni care ar fi implicaţi în atacurile tâlhăreşti au fost anunţaţi în urmărire.