„Trebuie să obţi­nem Pre­şe­din­ţia, să o scoa­tem din cap­ti­vi­ta­tea regi­mu­lui Pla­ho­t­niuc, să încer­căm cu acest mij­loc să adu­cem par­la­men­ta­rele, să punem ţara pe făga­şul nor­ma­li­tă­ţii, să nu se fure. Dacă doi-trei ani de zile în Republica Mol­dova nu se va fura, vom avea pen­sii şi sala­rii bune. Dacă vom înceta să mai lăsăm în eco­no­mia tene­bră anual cca 15 mili­arde de lei, aces­tea fiind inves­tite, vom avea o cu totul altă situ­a­ţie. Dacă cinci mili­arde de lei, furate anual în urma achi­zi­ţi­i­lor publice, ar rămâne în eco­no­mie, ar fi cu totul alt­fel. Deci, se poate, dar pen­tru asta tre­buie să existe voinţă poli­tică. Un prim pas către această voinţă poli­tică sunt pre­zi­den­ţi­a­lele din 30 octom­brie, pe care tre­buie să le câşti­găm obli­ga­to­riu”, a menţionat liderul mişcării protestatare.

„E ade­vă­rat, s-a furat. 25 de ani de sacri­fi­ciu e prea mult pen­tru o ţară ca a noas­tră şi pen­tru cetă­ţeni cum­se­cade cum sunt ai noş­tri. În momen­tul de faţă, tre­buie să tra­gem o linie şi să ne pro­pu­nem să nu se mai întâm­ple ceea ce s-a întâm­plat până acum, iar soci­e­ta­tea civilă tre­buie să fie atât de activă, atât de puter­nică, încât să facă pre­siune pe orice poli­ti­cian”, a adăugat Andrei Năstase.

Mai mult, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr consideră că societatea trebuie să fie activă şi să supravegheze activitatea politicienilor: „E foarte bine când soci­e­ta­tea veghează acti­vi­ta­tea poli­ti­cie­ni­lor, asta nu înseamnă că nu avem oameni cum­se­cade. Chiar cred că Plat­forma DA are, în mare parte, oameni de bună cali­tate, pro­fe­si­onişti, inte­gri, care pot face schim­ba­rea în bine în Republica Mol­dova”.

„Republica Mol­dova tre­buie să-şi vadă de pro­ble­mele sale. Noi nu ne ridi­căm la aştep­tă­rile euro­pe­ni­lor sau nu întru­nim IQ-ul comu­ni­tar euro­pean, de aceea tre­buie să depu­nem efor­turi, să fugim de zece ori mai repede decât alte ţări. Desi­gur, vii­to­rul nos­tru nu poate fi altul decât unul euro­pean. Dar nici­o­dată nu vom fi pri­miţi acolo cu corup­ţia pe care o avem, cu insti­tu­ţi­ile care stau la che­re­mul poli­ti­cie­ni­lor sau ale mafi­o­ţi­lor, cu o presă cap­tu­rată şi mono­po­li­zată. În Europa e alt­fel decât în R. Mol­dova. Tre­buie să scă­păm odată şi odată de oli­gar­hia cri­mi­nală de la guver­nare, tre­buie să lăsăm insti­tu­ţi­ile să acţio­neze în favoa­rea sta­tu­lui, să întru­nim IQ-ul comu­ni­tar şi atunci vom putea spera la inte­gra­rea euro­peană. Să ne uităm la îndem­nul firesc al dlui Tapi­ola, şeful Dele­ga­ţiei UE în R. Mol­dova: toată soci­e­ta­tea mol­do­ve­nească tre­buie să fie acum pro-Moldova în pri­mul rând. Atunci când vom face o Mol­dovă în care să vrei să tră­ieşti, să nu-ţi vină să pleci în fie­care zi, vom reuşi să pre­tin­dem la acce­de­rea în UE”, a mai spus Andrei Năstase.