Femeia povesteşte că, săptămâna trecută, la uşă i-au bătut trei ofiţeri de investigaţie care aveau o ordonanţă de percheziţie. Mirată şi speriată, ea le-a permis angajaţilor CNA să-i caute prin casă. A avut o singură întrebare: de ce este bănuită familia ei. Răspunsul a lăsat-o mască.

Într-un final, angajaţii CNA ar fi luat laptopul bărbatului şi l-au dus la sediul instituţiei, iar acolo i-au pus cătuşele. În actul de învinuire este indicat faptul că bărbatul, care ar fi mâna dreaptă a lui Veaceslav Platon, ar fi primit în conturile companiei pe care o gestiona sume exorbitante, bani despre care ar fi ştiut că au fost furaţi din unele bănci din Federaţia Rusă şi ar proveni din afaceri dubioase.

Tranzacţiile ar fi avut loc între anii 2012 şi 2014. Soţia învinuitului neagă totul. Mai ales că, spune ea, firma în cauză a fost vândută încă în 2009. Argumentele apărării nu i-au convins pe judecători, care i-au aplicat bărbatului 30 de zile de arest.

Reprezentanţii Serviciului de presă al CNA au refuzat să ofere detalii despre acest caz, la fel ca şi procurorul care instrumentează dosarul penal.

Controversatul om de afaceri Veaceslav Platon a fost reţinut la sfârşitul lunii iulie, în capitala Ucrainei. El este acuzat de procurorii de la Chişinău că ar fi beneficiarul unui miliard de lei, furat prin intermediul mai multor firme din off-shore de la Banca de Economii.

Dacă va fi extrădat în Moldova, el riscă până la 25 de ani de puşcărie pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani. Anterior, Platon a respins acuzaţiile şi a declarat că dosarul penal i-a fost deschis la comanda oligarhului Vladimir Plahotniuc, pentru devierea atenţiei publice de la adevăratul beneficiar al ”jafului secolului”. Plahotniuc nu a comentat acuzaţiile.