Liderul grupului de iniţiativă, Victor Chironda, a declarat că Chirtoacă şi avocatul său încearcă să tergiverseze procesul şi că nu au argumente nici juridice, nici logice.

„Ei doar se folosesc de dreptul lor procedural pentru a tărăgăna începerea colectării de semnături. Noi sperăm că azi dosarul să revină la completul de magistraţi ai doamnei Panov, şi, poate tot azi să fie examinat, dar sunt puţine şanse. Sunt nişte chestiuni birocratice,” a declarat Chironda, care a mai spus că Chirtoacă ştie că acesta este începutul sfârşitului său.

Amintim că ieri primarul capitalei a solicitat recuzarea unuia dintre magistraţii care urmează să examineze recursul privind înregistrarea grupului de iniţiativă pentru organizarea referendumului local.

Potrivit liderului grupului de iniţiativă privind referendumul de demitere a primarului general al capitalei, procesul de colectare a semnăturilor ar fi putut începe încă săptămâna trecută, însă pentru că decizia Judecătoriei Centru a fost atacată la Curtea de Apel, acest lucru nu este posibil.

Grupul de iniţiativă pentru organizarea referendumului a fost înregistrat pe 1 august, decizia fiind luată de Judecătoria Centru. Pentru iniţierea plebiscitului sunt necesare între 65 şi 100 de mii de semnături din suburbii şi din toate sectoarele capitalei.

Ca să nu fie cheltuiţi bani în plus, iniţiatorii propun ca acesta să fie organizat în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.