Viaţa lui Maxim Gavrilenco s-a schimbat la vârsta de cinci ani, atunci când a intrat într-un garaj şi din întâmplare a băut o substanţă chimică, care i-a provocat arsuri la esofag. Cu tristeţe, mama băiatului povesteşte că nu a putut continua tratamentul copilului din lipsă de bani.

Recent, Maxim a fost dus la Institutul Mamei şi al Copilului din capitală pentru un tratament la esofag, însă după o procedură nereuşită, băiatul a ajuns să administreze hrana printr-un tub - direct în stomac.

La cei 11 ani ai săi, băiatul cântăreşte doar 14 kilograme. Chiar dacă îi este greu, nu se plânge niciodată că ar avea probleme. Mai mult, este optimist şi încearcă astfel să-şi încurajeze şi familia.

Maxim trăieşte doar cu mama şi cei doi fraţi mai mici, întrucât tatăl i-a părăsit.

Cătălina ar face tot posibilul să-şi ajute băiatul, însă din salariul modest pe care îl primeşte şi ajutorul social, care, în total, se ridică la două mii de lei, abia de reuşeşte să cumpere strictul necesar. Locuiesc într-o cameră de cămin, în condiţii greu de imaginat pentru care achită lunar 650 de lei, iar din restul banilor, cumpără medicamente şi produse alimentare.

Băiatul are nevoie de un tratament îndelungat, iar medicamentele care sunt costisitoare nici nu se găsesc în ţară.

Mama lui Maxim speră că strigătul ei de durere va fi auzit de oamenii de bună credinţă, care îi vor întinde o mână de ajutor copilului ei.

Cei care vor să-l ajute pe Maxim pot transfera bani pe conturile afişate pe ecran sau pot suna la numărul de telefon: 061086137. 

BIC: MOLDMD2X316
IBAN:MD61ML0000002259A1653461
NUME/PRENUME: Gavrilenco Catalina
IDNP: 2005011010835