Potrivit lui, pe 27 august va fi sărbătorită cea mai grea perioadă din istoria noastră, de la independenţă încoace.

„25 de ani de independenţă, tot atâţia ani vom plăti datoriile în urma furtului din sistemul bancar. Cea mai grea perioadă din istoria noastră de la independenţă încoace va fi celebrată cu cel mai mare fast. Aşa numita ,,zi a dependenţei” noastre de mofturile oricui. Noaptea au fost demolate banditeşte corturile în care dormea o mână de veterani ai războiului pentru independenţă, hainele militare aruncate, la fel ca şi medaliile care nu mai valorează nimic, de buldozerele şi executorii fideli ai actelor de injustiţie, fără a respecta toate procedurile legale şi de bun simţ”, a declarat membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

„Înainte de asta au arestat patru oameni nevinovaţi, la fel ca şi oricare dintre zecile şi sutele de mii de cetăţeni nemulţumiţi de viaţa lor, de conducerea lor. Cum să fii mulţumit şi calm când trăieşti în mizerie şi ilegalitate, când din visteria statului se fură cu miliardele, când televiziunile te au de prost, când eşti furat peste tot, numai aerul nu, când datoriile acumulate din furturile de proporţii sunt puse deja şi pe braţul copiilor şi nepoţilor tăi mulţi ani înainte (cam tot atâţia cât a durat ,,independenţa” noastră), şi toate astea pentru că nu ştim a fi solidari, nu ştim a fi o societate”, a adăugat Dinu Plângău.

În context, reprezentantul mişcării protestatare a menţionat că pe 27 august va fi o sărbătoare cu aplauze şi zâmbete false organizată pentru a satisface moftul călăilor care au furat ţara: „Pe 27 august, îmi va fi amar în gură, amar pentru halul în care am ajuns, dar şi mai amar pentru ipocrizia care va avea loc în PMAN, fala ,,moldovenească”, aplauzele şi zâmbetele false organizate pentru a satisface moftul călăilor care te-au furat, batjocorit şi nici măcar om nu te cred, un rob care trebuie să execute, o vacă care trebuie mulsă, o ,,gloată” care trebuie cuminţită, ,,gloată”, aşa ne-a numit proaspătul ministru de interne. Eu ştiu ce vor sărbători unii pe 27 august, vor sărbători furtul unui miliard de dolari din sistemul bancar, ruinare acestuia, vor sărbători spălarea a 18,5 miliarde de dolari ai mafiei ruseşti şi folosirea acestor scheme în continuare, vor sărbători furturile din sistemul energetic, schemele care le permit procurarea nesimţită a unui aparat de cafea la suma de 80.000 de lei, pensia medie pentru 9 ani de zile, ei vor mai sărbători şi reuşitele lor din vânzarea drogurilor prin intermediul poştei şi vămii, vor sărbători faptul că deţin control absolut pe toată opoziţia, că pot fără consecinţe lovi în presă şi în judecătorii cinstiţi şi multe alte crime”.

„Eu nu pot înţelege ce vom sărbători noi? Vom sărbători că suntem cel mai sărac stat din Europa? Că suntem cel mai corupt stat? Că suntem faimoşi în lume datorită faptului că fiind o ţară atât de mică, am fost furaţi de un miliard? Că trăim în frică şi laşitate, nu cumva să ridicăm vocea, că rămânem fără cele 2-3 mii de lei salariu sau nu cumva să fiu nemulţumit că îmi vor trimite procurorii acasă pentru că am luat 50 de lei mită pentru că am operat un copil ca să-l pot trimite pe al meu la şcoală? Ce vom sărbători noi? Faptul că avem o armată străină pe teritoriu? Faptul că suntem dezbinaţi şi folosiţi? Faptul că avem mii de familii plecate, mii de copii orfani? Faptul că din cauza sărăciei lumea disperată îşi pune zilnic capăt zilelor? Nu pot înţelege, de unde atâta mândrie că eşti născut în Moldova, mai ales după ceea ce am relatat mai sus? De unde atâta spirit de bărbat şi patriot? Un bărbat şi-un patriot i-ar scuipa şi fugări de pe scena din PMAN pe cei care şi-au bătut joc de independenţa noastră, cel puţin nu ar avea motive să fie ipocrit”, a punctat membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Amintim că membrii Platformei Demnitate şi Adevăr au anunţat că un grup impunător de poliţişti a dat buzna peste protestatarii din Orăşelul Demnităţii, demolând corturile din Piaţa Marii Adunări Naţionale. Membrii Consiliului Marii Adunări Naţionale mai spun că asupra executorilor judecătoreşti s-a exercitat o presiune enormă pentru ca să fie luată decizia de demolare a corturilor din faţa clădirii Guvernului.

Mai mult, Chiril Moţpan, reprezentantul Platformei DA, a declarat că mulţi dintre protestatari au rămas fără acte şi haine, fiind bruscaţi în timpul demolării. Potrivit lui Moţpan, reprezentnaţii CMAN nu au fost anunţaţi din timp despre demolare, ci s-au trezit deja în faţa faptului împlinit.