Pe parcursul unui an, spiritul protestatar de la Chişinău s-a extins în toate colţurile ţării. Oamenii au început să devină curajoşi şi să-şi exprime nemulţumirea faţă de fărădelegile comise de guvernanţi. 

Împovăraţi de griji şi dornici de un viitor mai bun pentru copiii lor, oamenii îi invită la discuţii pe reprezentanţii Platformei Civice Demnitate şi Adevăr, în care-şi pun speranţele că vor putea aduce ţara pe făgaşul normalităţii. 

„Cetăţenii Republicii Moldova demonstrează tot mai mult şi mai mult curaj, tot mai multă determinare, de la o zi la alta tot mai multă lume vină şi îşi spune păsul, îşi spune necazurile vine cu soluţii şi asta este îmbucurător, suntem pe calea unei societăţi deşeptate, consolidate. Oamenii se plâng pe sărăcie, pe corupţie, pe faptul că sunt batjocoriţi, sunt minţiţi la televizoarele lui Plahotniuc şi dezbinaţi. Suntem într-o luptă inegală cu acest regim criminal pe nume Plahotniuc, dar ne vom bate cu el până la capăt pentru a salva ţara din ghiarele unei mafii, ghiarele unei dictaturi şi a o pune pe făgaşul normalităţii”, a spus liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Duminică, 14 august membrii Platformei DA sunt invitaţi la ora 11.00, la Casa de Cultură din Soroca, iar la ora 15.00 vor merge în localitatea Sănătăuca din raionul Floreşti, unde vor discuta cu oamenii despre situaţia actuală din ţară şi alegerile prezidenţiale din 30 octombrie.

„Mergem la oameni pentru a ne documenta, pentru a ţine cont de părerile lor, noi fiind nişte oameni veniţi din popor mergem la popor ca să vedem care sunt durerile şi necazurile lor. Vom prezenta acolo şi un mic program pentru perioada următoare, vom explica oamenilor care este necesitatea acestei decizii comune cu mai multe partide cu privire la participarea la scrutinul prezidenţial a unui singur candidat, pentru ca oamenii să fie implicaţi în acest proces.Ori de câte ori avem timpul suficient şi disponibil de a ne întâlni cu oamenii, mergem în sate, în oraşe, mergem la casele oamenilor pentru că într-o societate cu instituţii capturate, cu media monopolizată şi folosită de către acest regim criminal este imposibil să aduci oamenilor adevărul de cât mergând pe la ei acasă, în oraşe. Oamenii vor o ţară ca lumea, ei vor un preşedinte ca lumea şi o viaţa ca lumea, asta vor oamenii şi asta să vrem să facem în următoarea perioada”, a adăugat liderul DA.

Prim-vicepreşdintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc nu a răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.