„Toţi ştiu că Shor este implicat direct în furtul miliardului, dar pentru că el a depus mărturii împotriva lui Filat, este ţinut aşa şi nu este judecat, arestat. Acesta construieşte de pe banii furaţi ceva la Orhei şi ăştia-l elogiază în centrul Chişinăului şi se vorbeşte despre cel mai important primar al acestei ţări. Este o ruşine strigătoare la cer, la ce am ajuns noi?", a declarat fostul parlamentar, în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia.

„Drumurile mele nu merg pe la Orhei, dar pentru mine este o mare ruşine, un oraş cu conotaţii istorice atât de importante ca Orheiul să fie condus de o persoană care este implicată în atâtea matrapazlâcuri, care a furat atâtea miliarde de la cetăţenii acestei ţări şi noi să ne mândrim cu ei, să nu-i vedem pe alţii, este pur şi simplu strigător la cer. Cu miliardul furat poate plăti aşa numiţi jurnalişti, comentatori politici şi autobuze care să vină să facă spectacol în centrul Chişinăului, totul e legat de bani”, afirmă ex-deputatul.

Nedelciuc a mai spus că prin astfel de manifestări orheienii dau dovadă de lipsă de moralitate. „Prin faptul că-l sprijină pe Shor, îşi divulgă natura lor reală, că nu au moralitate”, a conchis Nedelciuc.