Din cele cinci licee la examene s-au prezentat 143 de candidaţi, alţi 35 de candidaţi s-au înscris din promoţiile anterioare (dintre care 20 nu s-au prezentat la examene). Din totalul de 165 de candidaţi 56 au fost la profilul real, iar 109 - la cel umanist.

Din cei 56 de candidaţi la profilul real 20 au picat examenul la matematică - disciplina de bază. La profilul umanist, unde disciplina de bază este istoria, au picat examenul respectiv doi candidaţi. Astfel, în ansamblu pe raion rata de promovare a examenelor de BAC este la ora aceasta de 79%.

Deocamdată dna Vleju nu s-a putut pronunţa care din cele cinci licee are cele mai bune rezultate, dat fiind faptul că vor avea loc contestări şi sesiuni repetate, care pot schimba tabloul. Se ştie doar că liceenii de la „Lucian Blaga” nu au nici o notă negativă. Cea mai înaltă medie la cele patru examene - 8.75 au obţinut Carina Sârbu, Irina Mardari şi Marta Babici. 11 candidaţi au notă medie mai mare de opt; cinci absolvenţi au câte o notă de zece, 11 - câte o notă de nouă.

Dna Vleju a mai precizat, că la limba străină, susţinută de ambele profiluri, sunt 14 note negative, la limba română au picat examenul şapte candidaţi. La examenul solicitat cele mai bune rezultate au fost înregistrate la biologie, iar la examenul solicitat la chimie trei elevi au luat note negative.

Potrivit aceleiaşi surse, sesiunea de examinare din anul curent a trecut într-o atmosferă lucrativă, fără careva incidente.

În acelaşi timp, trei tineri din raionul Şoldăneşti şi-au epuizat posibilităţile oferite de legislaţie pentru a susţine BAC-ul. Unul dintre aceştia, doi ani la rând a fost eliminat din sală, fiind prins copiind. În ansamblu, la recenta sesiune, trei elevi din raionul Şoldăneşti au fost eliminaţi de la examene.

Potrivit informaţiei oferite la Direcţia Învăţământ Şoldăneşti, în anul curent, pentru susţinerea BAC-ului s-au înscris 210 elevi, inclusiv 55 de restanţieri din anii precedenţi. În total pe raion au fost peste 60 de note negative. În cele mai multe cazuri, cu note negative au fost apreciate cunoştinţele elevilor la matematică, limba şi literatura română, limba franceză şi istorie.

Considerând că nu le-au fost apreciate corect lucrările, elevii din raion au depus peste 100 de contestaţii.