Sicriul cu trupul neînsufleţit al poetului va fi depus vineri, 29 iulie, de la ora 18.00, la Catedrala „Sfânta Teodora de la Sihla”, iar sâmbătă Serafim Belicov va fi înmormântat la Cimitirul Central de pe strada Armenească.

„Serafim Belicov s-a aflat în primele rânduri ale militanţilor pentru readucerea conştiinţei civice şi naţionale, pentru promovarea şi afirmarea valorilor perene ale limbii, culturii şi istoriei românilor basarabeni. Opera lui poetică va rămâne în patrimoniul culturii noastre, iar amintirea poetului va fi mereu neîntinată în inimile celor care l-au cunoscut şi apreciat”, se spune într-un necrolog semnat de Consiliul Uniunii Scriitorilor din Moldova.

Scriitorul s-a născut la 9 martie 1947 în satul Viişoara, raionul Edineţ. A absolvit Facultatea de Filologie, secţia ziaristică, a Universităţii de Stat din Moldova. A activat la Comitetul de Stat pentru Radiodifuziune fiind redactor la publicaţiile „Moldova socialistă” şi „Cultura”. A debutat cu volumul „Veghe” în anul 1976, iar ulterior a urmat cartea pentru copii „Nesfârşitul spicului” , poemul „Adoua răstignire" şi publicaţiile „Vameş", „Procesul lui Narcis" dar şi „Elegii contra frigului".

Graţie talentului şi muncii depuse, în anul 1991 obţine la Putna Premiul „Mihai Eminescu”, iar în 2000 Premiul Uniunii Scriitorilor pentru poezie şi Premiul săptămânalului „Literatura şi arta”.