Rezultatele nu au fost însă anunţate, pe motiv că a fost depusă o contestaţie care, potrivit regulamentului, trebuia examinată în şapte zile. Chiar dacă au trecut 90 de zile, Ministerul Educaţiei nu a oferit niciun răspuns până acum. 

Concursul de desemnare a directorului grădiniţei din satul Bardar, raionul Ialoveni, s-a desfăşurat la sfârşitul lunii aprilie. Fosta şefă a instituţiei, care a participat la competiţie, declară că în timpul susţinerii probelor au fost prezenţi şi observatori de la partide, lucru ce trezeşte bănuieli.

Cealaltă candidată pentru funcţia de manager al grădiniţei a semnalat alte abateri. 

Cu toate acestea, cele două femei nu au depus contestaţii. Observatorii au cerut însă Ministerului Educaţiei repetarea concursului, pe motiv că a fost organizat cu nereguli. Potrivit legii, contestaţiile sunt examinate în termen de şapte zile lucrătoare, dar până în prezent nu există niciun răspuns. Iar membrii comisiei susţin că toate probele de concurs s-au desfăşurat în conformitate cu prevederile în vigoare.

Contactaţi de Jurnal TV, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au declarat că membrii Comisiei de examinare a contestaţiilor se întrunesc atunci când sunt acumulate mai multe cereri. Totodată, ei au precizat că au informaţii despre concursul de desemnare a directorului grădiniţei din Bardar, dar nu au putut spune când şi cum va fi soluţionat acest caz.