„Astăzi, la cortul Platformei DA, unde colectăm semnături pentru petiţia împotriva legii cinice şi imorale, au venit câţiva tineri activişti, susţinători ai partidelor pro-Est şi au semnat petiţia. Uitându-mă la toate acestea, m-am convins încă o dată că Platforma şi Andrei Năstase sunt un fenomen absolut proaspăt şi nou, care merge dincolo de obiceiurile tradiţionale ale politicii moldoveneşti”, a scris membrul Platformei DA într-o postare pe facebook.

Potrivit lui Slusari, timp de 25 de ani cetăţenii au fost martorii unei demonstraţii teatrale ale celor care au fost şi sunt la conducere. Aceştia scoteau oamenii în stradă să protesteze pentru diferite idealuri şi doctrine politice, în timp ce ei făceau alianţe între ei şi furau din bugetul ţării.

„Ce am văzut timp de 25 de ani? O ţară divizată, aş spune chiar sfâşiată pe criterii geopolitice. Cuvinte precum „unionist”, „moldoveneşte”, „Rusia”, „România” şi alte câteva cârpe roşii pentru diferite segmente ale populaţiei. Această stare de conflicte interetnice şi geopolitice sunt întreţinute artificial cu pricepere de cei de sus. Ştiu oameni care sunt vecini şi ani la rând nu vorbesc unul cu altul pentru că unul a votat pentru comunişti, iar alţii pentru Roşca. Chiar şi atunci când aceste forţe politice s-au unit, conflictele încă nu s-au terminat. Cu toate acestea, timp de 25 de ani cei de la conducere au fost nişte politicieni hoţi, care nu se certau între ei din cauza geopoliticii. Principala doctrină politică a lor a fost foamea de bani. Setea de îmbogăţire. Pentru aceasta aşa-numiţii unionişti de atunci s-au înţeles cu aşa-numiţii stalinişti din aceeaşi perioadă. Toţi s-au înţeles de minune cu conducerea de la Tiraspol şi făceau foarte mulţi bani în această gaură neagră, împărţind la dreapta şi la stânga ştampile ale vămilor moldoveneşti. Toţi au avut relaţii de business foarte bune şi cu Rusia, şi cu România, şi cu Ucraina, şi cu SUA, dar cele mai bune relaţii le-au avut cu zonele off-shore”, a mai scris Slusari.

Membrul Platformei DA mai spune că elita politică a transformat ţara într-un stat mafiot, controlat de gangsteri ai diferitelor grupuri etnice - Plahotniuc, Iaralov, Candu şi Shor, acceştia neavând nici un gram de ideologie politică.

„Un teren mai prielnic pentru o viaţă confortabilă pentru o ceată de hoţi politici nu s-a mai găsit. Plahotniuc a adus acest sistem la desăvârşire, transformând Moldova într-un stat mafiot, controlat de gangsteri ai diferitelor grupuri etnice, fără un gram de ideologie. Plahotniuc, Iaralov, Candu şi Shor. Bandiţi pentru toate gusturile. Schema a devenit aproape perfectă printr-un control mediatic şi administrativ al ţării. Unioniştii şi conducerea nu doar se duşmănesc, ei trebuiau să-şi desfăşoare acţiunile când îi trebuie lui Plahotniuc.”

„Şi acum, în pragul acestei tragedii naţionale, Platforma DA încearcă să rupă acest blestemat cerc vicios al politicii moldoveneşti. Cel puţin, în ultimul rând încearcă să consolideze societatea. Andrei Năstase a strigat tuturor cetăţenilor că toţi am fost jefuiţi. Că noi toţi suferim de corupţie peste măsură, lipsa locurilor de muncă şi justiţia de vânzare. Toţi trăim într-o stare de capturare. În curând, în parcul Ştefan cel Mare vor fi mai mulţi cerşetori decât oameni care se odihnesc. Bătrâni şi copii se sinucid din cauza sărăciei cumplite. Iar când îi vor îngropa, nu va avea nici o importanţă ce drapel va fi pus deasupra sicriului, român sau rus”, se mai arată în postare.

Alexandru Slusari a mai adăugat că este nevoie ca ţara să fie salvată de colapsul socio-economic, dar şi de reforme pentru toţi cetăţenii. „Aceasta acum este mult mai important decât geopolitica. Platforma şi Andrei Năstase sunt o nouă paradigmă politică, în care va rezolva problemele care frământă toţi oamenii, dar nu să punem sare pe rănile conflictelor. Este dificil. Şi noi pe această cale necunoscută facem greşeli, dar am demonstrat că putem gândi şi acţiona altfel. Aveţi încredere! Veniţi cu noi!”, a conchis membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.