Cel puţin asta susţine Sergiu Sagaidac, fostul şef al Secţiei prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor în cadrul Băncii Sociale. Acesta afirmă că se pregătea, de asemenea, şi arestarea sa.
 
Şi asta după ce Mihail Gofman şi Sergiu Sagaidac au făcut mai multe dezvăluiri despre cum s-a produs jaful din sistemul bancar şi au prezentat o listă a persoanelor implicate. Ambii au mărturisit că principalul beneficiar al fraudei a fost oligarhul Vladimir Plahotniuc, iar Serghei Iaralov a fost coordonatorul jafului.

„Vreau să atrag atenţia opiniei publice că Mihail Gofman, când a fost citat de către Procuratura Anticorupţie pentru audiere pe marginea declaraţiilor sale în calitate de martor, pe data de 6 iulie curent, urma să fie reţinut şi arestat, astfel ca să fie izolat ca să nu se mai vorbească de furtul miliardului. Deţin informaţie că aceeaşi indicaţie este dată şi în adresa mea de a fi izolat ca să nu mai vorbesc de furtul miliardului. Indicaţiile sunt venite din partea coordonatorului”, a menţionat Sergiu Sagaidac într-o postare pe Facebook.

Dacă persoanele care au făcut parte din grupul secret format în 2013 pentru a elucida situaţia din sistemul bancar ar începe să vorbească, cetăţenii ar afla adevărul, a adăugat fostul angajat al Băncii Sociale.

„De aceea nimeni din actuala aşa-zisă elită şi guvernare nu are interesul să se afle adevărul, iar Procuratura Anticorupţie este controlată şi nu este independentă operaţional în a-şi face meseria, precum nu era nici Banca Naţională a Moldovei când frauda bancară avea loc. Nimeni din actuala guvernare nu are interesul de a se afla adevărul”, a adăugat Sergiu Sagaidac.

El i-a transmis procurorului Adriana Beţişor care instrumentează acest caz că este gata să depună depoziţii oficiale în calitate de martor pe marginea fraudei bancare, dar acest proces să aibă loc în Marea Britanie, în prezenţa unui procuror britanic în Oficiul Procuraturii din Londra.

Săptămâna trecută, Sergiu Sagaidac a expediat o scrisoare către Europol şi misiunilor diplomatice de la Chişinău în care a solicitat implicarea agenţiei de combatere a criminalităţii la nivel european. El a atras atenţia că martorii care pot face lumină, pot elucida şi lansa piste de investigaţie pe marginea fraudei bancare sunt supuşi intimidării şi influenţaţi de către persoanele care au participat la jaful care a falimentat cele trei bănci.