Gospodinele noastre nu au astâmpăr, mai ales în weekend. Au liber la gospodărit, iar acum e momentul să se aprovizioneze cu legume. Şi uite aşa, zilele de odihnă se transformă pentru ele în şedinţe de saune printre borcane şi aburi. Chiar dacă munca lor cere mai multe sacrificii decât să-şi cumpere conserve din comerţ, pentru moldovence nimic nu se compară cu proviziile făcute acasă.

Castraveţii sunt la mare căutare în aceste zile. Fragezi şi proaspeţi, sunt numai buni de pus în borcane la murat sau marinat. Spre deosebire de anii trecuţi, în acest sezon, castraveţii se găsesc la preţuri mai mari, de aproximativ 8 sau 10 lei pentru un kilogram.

La acelaşi preţ pentru un kilogram găsim şi roşiile. Sezonul lor abia a început, de aceea moldovenii nu prea fac rând să le cumpere din cauza preţurilor încă destul de mari.

Spre deosebire de roşii şi castraveţi, gospodinele care vor să pună la conservat ardei, ar trebui să se grăbească. Preţurile lor încep de la 11 lei pentru un kilogram şi vor creşte în următoarele zile.

Mai scumpe decât în anii precedenţi sunt vinetele. Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, un kilogram putea fi cumpărat cu 10 lei, acum acesta ajunge la 16 sau chiar 18 lei.