Cea mai curioasă achiziţie din 2015 a vicepreşedintelui CNI este însă un elicopter pe care l-a procurat la o licitaţie cu strigare, scrie anticoruptie.md. Elicopterul Ka-26 l-a costat 103.600 de lei. Mijlocul de transport a fost produs încă în 1975.

Contactat de anticoruptie.md, Strătilă a confirmat că a intrat în proprietatea unui elicopter, precizând că este un fan al acestor aparate de zbor. Vicepreşedintele CNI a evitat să ofere mai multe detalii, recomandând jurnaliştilor să vadă ce a scris despre elicopter pe pagina sa de Facebook.

„Este unul din cele circa zece elicoptere care au avut „norocul” să rămână în Moldova. Restul din 105 helicoptere, câte a avut Moldova la obţinerea independenţei, au fost vândute în diferite ţări. Probabil acesta va fi singurul elicopter de acest tip care va mai zbura în Moldova. Primul zbor îl planificăm pentru primăvară. Până atunci vom lucra la certificări, modernizare şi aspect estetic. Sunt bineveniţi în echipa noastră toţi cei cu inima deschisă pentru zborul cu helicopterul!”, scria Strătilă în noiembrie 2015.

În 2015, Victor Strătilă a obţinut venituri de 74 de mii de lei şi a contractat un împrumut de 70 de mii de lei. În 2016, funcţionarul a mai împrumutat 9.500 de euro, ambele fără termen de scadenţă şi fără dobândă.

click pentru a vedea declaraţia lui Strătilă cu privire la venituri şi proprietate