Astfel, judecătorii urmează să examineze recursul avocaţilor privind anularea măsurii preventive de arest. Procesul va începe la ora 14:00, iar membrii şi simpatizanţii Platformei Demnitate şi Adevăr au anunţat că pe durata şedinţei vor protesta în faţa instituţiei şi vor cere eliberarea manifestanţilor. Mama lui Radu Cibotari, unul din cei patru protestatari arestaţi, spune că fiul ei stă închis pe nedrept, iar acum, mai mult ca oricând, societatea trebuie să se consolideze şi să nu permită ca fărădelegile să stea în capul mesei în Republica Moldova.

De remarcat este faptul că la şedinţa trecută, avocaţii protestatarilor au depus o cerere de recuzare a completului de judecători, întrucât unul dintre magistraţi, Ghenadie Morozan, este rudă prin afinitate cu vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc. Solicitarea a fost însă respinsă. Ulterior, şedinţa a fost amânată. Precizăm că procesul este monitorizat de reprezentanţii Delegaţiei Uniunii Europene şi ai Ambasadei Germaniei la Chişinău.

Amintim că pe 5 mai patru protestatari au fost reţinuţi. Potrivit poliţiştilor, manifestanţii sunt suspectaţi că ar fi fost implicaţi în dezordini în masă şi riscă până la opt ani de puşcărie. Rudele celor reţinuţi spun însă că ei au protestat paşnic şi cred că de fapt poliţia încearcă să-i intimideze pe cetăţenii activi.