De cealaltă parte, primarul localităţii, Petru Frunze, respinge acuzaţiile acestora şi spune că atât el, cât şi fratele său, nu au nicio legătură cu acest iaz, iar arendaş ar fi, de fapt, o altă persoană. Poliţia a iniţiat o anchetă penală în acest caz. 

Bărbaţii din imagine susţin că fratele primarului împreună cu un consătean i-au convins să meargă la marginea satului pentru a discuta. Acolo însă, i-ar fi bătut şi i-ar fi ameninţat, pentru că ar fi pescuit ilegal. Mai mult, cei trei pledează că sunt nevinovaţi şi că, de fapt, niciunul dintre ei nu ar fi fost la pescuit.

Mama unuia dintre cei trei bărbaţi susţine că băiatul i-a fost bătut pe nedrept, deoarece nu există nicio dovadă că el este cel care a fost la pescuit.

Că cei trei bărbaţi au fost bătuţi, confirmă şi paznicul iazului.
Un fost consilier local susţine că hotărârea ca acest iaz să fie dat în arendă a fost luată acum câţiva ani, însă cu o condiţie: că şi localnicii vor avea dreptul să meargă la pescuit în week-end.

De cealaltă parte, primarul din localitate, Petru Frunze, respinge acuzaţiile şi susţine că cineva, intenţionat vrea să-l ponegrească.

Totodată, şi persoana care arendează iazul spune că habar nu are despre acest conflict.

Şeful Inspectoratului de Poliţie din Ialoveni susţine că au fost deschise două cauze penale în acest caz.  Potrivit poliţiei, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, agresorii riscă până la 13 ani de închisoare.