Oamenii spun că preotul a privatizat ilegal locuinţa, la construcţia căreia au participat financiar şi ei. Clericul respinge acuzaţiile enoriaşilor şi spune că are tot dreptul să trăiască în continuare în această casă, pentru că îi aparţine. 

Preotul Ion Eşanu a fost gonit de către enoriaşi din biserica Sfântul Nicolae din oraşul Călăraşi în februarie 2014, pe motiv că era cercetat penal pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră .

Oamenii spun că în casa din curtea bisericii, construită pe banii lor, ar trebui să trăiască actualul preot Andrei Cojocari, dar acest lucru nu este posibil din cauza faptului că Ion Eşanu a privatizat-o ilegal în anul 2007. Întrucât fostul preot a refuzat să plece, enoriaşii l-au acţionat in judecată, dar instanţa nu a luat încă o decizie în acest caz.

De cealaltă parte, fostul paroh al bisericii respinge acuzaţiile şi spune că a privatizat legal casa , iar localnicii nu au investit în construcţia acesteia.

Primarul oraşului Călăraşi şi reprezentanţii Oficiului Cadastral nu au răspuns la telefon pentru a oferi detalii pe marginea acestui subiect.