Constantin este al doilea copil al familiei şi a fost dorit din toată inima. Fericirea părinţilor s-a ruinat însă, atunci când după naştere, băiatul a fost diagnosticat cu epidermoliză buloasă, o maladie genetică incurabilă, care îi provoacă răni pe tot corpul şi chiar în interior. În popor i se mai spune maladia copilului-fluture. Mama îşi aminteşte şi acum despre prima întâlnire cu fiul ei, care i-a sfâşiat inima de durere.

După aproape cinci ani de chinuri, tatăl lui Constantin i-a părăsit fără a mai da vreun semn. Deşi a rămas singură cu trei copii, Elena nu s-a dat bătută şi a continuat să lupte pentru viaţa fiului. Pentru a supravieţui, Constantin are nevoie lunar de cel puţin 10 mii de lei pentru medicamente. Locuiesc într-o casă sărăcăcioasă, fără condiţii elementare de trai. Şi pentru că este nevoită să se dedice tot timpul îngrijirii băiatului, femeia nu munceşte aşa că supravieţuiesc cum pot dintr-o compensaţie de 1500 de lei pe lună.

Constantin îşi doreşte cel mai mult ca durerile să înceteze şi să poată merge.

Elena mai spune că Ministerul Sănătăţii nu-i ajută cu nimic. Potrivit unui proiect adoptat încă în anul 2014, bolnavii de epidermoliză buloasă sunt asiguraţi gratuit cu pansamentele şi unguentele necesare. Constantin însă, nu beneficiază de aceste privilegii. A încercat de nenumărate ori să ceară explicaţii, dar responsabilii de la Minister au trimis-o la Spitalul de Dermatologie, dar nici acolo nu a fost ajutată.

Solicitat de Jurnal TV, serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii, Stela Cheptene, a declarat că reprezentanţii Direcţiei Politica Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale s-au sesizat şi au promis că vor organiza un grup de lucru, pentru a soluţiona problema. Femeia spune însă cu nu mai cred în promisiuni şi face apel la oamenii de bună credinţă să-i întindă o mână de ajutor lui Constantin. Cei care vor să contribuie pot suna la numărul de telefon 060267724.