Zeci de locuitori din şase sate s-au adunat la Primăria comunei Cioropcani şi au cerut repunerea în circulaţie a garniturilor. Administraţia CFM şi ministrul Transporturilor susţin însă că nu pot să facă nimic, întrucât întreprinderea înregistrează pierderi enorme din cauza lipsei de călători. 

Sătenii le cer autorităţilor să-şi revadă decizia privind suspendarea curselor sau să modifice ora de plecare a singurului tren rămas pe linie pentru ca ei să poată merge dimineaţa la muncă, iar seara să revină acasă. Ei spun că leafa mică nu le permite să se deplaseze cu microbuzul, pentru că biletele sunt mai scumpe decât la tren.

Responsabilii de la Calea Ferată din Ungheni spun însă că nu pot să întreţină mai mute curse de tren.

Administraţia Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova" susţine că în cele două garnituri circulau foarte puţini oameni şi erau înregistrate pierderi.

Autorităţile locale din raionul Ungheni îl contrazic pe şeful CFM. 

Contactat de Jurnal TV, ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc, a recunoscut că, din cauza pierderilor înregistrate de CFM, a rămas câte o singură cursă pe linia Ungheni - Bălţi şi retur, dar a dat asigurări că mersul trenurilor va fi modificat.