Nina Svedu spune că face naveta de la Jevreni, Criuleni. A lucrat contabilă şi a ajuns la bătrâneţe cu o pensie de o mie de lei. Pentru a-şi putea câştiga existenţa, a decis să vândă flori. Le creşte singură, pentru că soţul îi este bolnav, iar copiii sunt mari şi au familiile lor.

Vine de două ori pe săptămână la piaţă. Spune că oricât de puţini bani ar face, oricum îi sunt de mare ajutor.

O altă pensionară, Eugenia Larinova, este din Chişinău, dar are un mic teren unde creşte legume. A lucrat toată viaţa în comerţ, dar nu reuşeşte să supravieţuiască doar din pensie, întrucât este bolnavă şi are nevoie de bani pentru medicamente.

Spune că reuşeşte să câştige până la 30 de lei, şi aceştia cu mare greu, întrucât, mai în fiecare zi, poliţia îi pune beţe în roate.

La ai săi 70 de ani, de plouă, de-i caniculă, Elena Varzari din Măgdăceşti, Criuleni, vine aproape zilnic la piaţă. A lucrat din greu la tutun, iar de acolo i se trag şi toate bolile.

Şi Maria Efros are 70 de ani şi spune că a lucrat toată viaţa în colhoz, iar la bătrâneţe s-a ales cu o pensie mizeră. De două trei ori pe săptămână vine obligatoriu la piaţă, întrucât, altfel, ar muri de foame şi de boală.

Femeia are şi trei copii, dar spune că nu vrea să apeleze la ajutorul lor, deoarece au deja familiile lor.