Jurnalistul a fost contactat de comandantul Centrului Militar Soroca şi chemat cu actele necesare pentru „a fi luat la evidenţă militară”, la indicaţia viceministrului Apărării, Alexandru Cimbriciuc. Asta se întâmplă la scurt timp după ce Observatorul de Nord a scris un articol despre afacerea cu gherete a fiului demnitarului.

„Astăzi am fost telefonat de trei ori de Comandantul Centrului Militar Soroca pentru a mă prezenta la această instituţie cu un set de documente ca să fiu „luat la evidenţă militară”. Dumnealui mi-a spus că are indicaţie de la viceministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc. Aceasta este reacţia unui oficial din Guvern în urma publicării de către redacţia Observatorul de Nord a articolului despre gherete (inclusiv una a familiei Cimbriciuc pe care o poartă de la Cetate, la Observatorul de Nord şi de astăzi la primărie). Oare chiar un ditamai viceministru al Apărării trebuie să se ocupe de un civil?!”, scrie jurnalistul Vadim Şterbate.

Deocamdată Alexandru Cimbriciuc nu a reacţionat la acuzaţii.

Pentru mai multe detalii despre acest caz, citiţi articolul „(De)gheretizarea oraşului Soroca”, în care este vizat viceministrul Apărării, Alexandru Cimbriciuc, şi fiul său.