În aceste zile există risc sporit de izbucnire a flăcărilor în fâşiile forestiere şi culturile agricole. Astfel, salvatorii atenţionează locuitorii să nu aprindă resturi menajere şi vegetaţia uscată.

O atenţie sporită trebuie acordată lanurilor cu cereale, întrucât pericolul de aprindere a spicoaselor şi a miriştilor este mai mare atunci când temperaturile sunt ridicate. Oamenii sunt îndemnaţi să evite utilizarea focului deschis şi să sune de urgenţă Serviciul 901 în situaţii de risc.

În contextul codului galben de caniculă, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale a reinstalat punctele de reabilitare în toată ţara.

Aproape 4 mii de oameni au apelat ieri de serviciile oferite în cele 19 corturi care au funcţionat la Chişinău, Bălţi şi Comrat, dar şi la Cahul, Căuşeni, Orhei, Rezina, Şoldăneşti, Hânceşti, Ungheni, Nisporeni şi Călăraşi. 

Oamenii au băut apă şi s-au protejat de soare în orele cu temperaturi ridicate. Punctele de reabilitare vor funcţiona până la expirarea codului galben de caniculă.