Reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie spun că pentru a fi declanşată urmărirea penală este necesar ca jurnalista să depună o plângere. 

Precizăm că jurnalista Natalia Morari a anunţat că a primit mai multe mesaje prin care i s-a transmis că împotriva ei se pregătesc mai multe provocări. Potrivit mesajului citit de jurnalistă, două persoane au primit indicaţii să se ocupe de cazul ei, adică fie atacată personal sau prin intermediul rudelor.

„Nu voi putea să spun din ce instituţie am primit un mesaj săptămâna trecută. Este vorba despre o sursă care îmi spunea toate informaţiile înainte şi care se confirmau, erau foarte interesante. Iată ce mi-a scris acum această persoană: „Ai grijă, am auzit pe la noi că nu vei finisa cu bine. Te rog ai grijă, iar la telefon pune o parolă, pentru orice eventualitate. Asta am auzit din discuţiile şefilor, sunt şocaţi de ultimele emisiuni. Cred că aceasta este problema mai mare. Cred că nu ar fi bine să te dai la provocări, care vor fi. Că aici arde totul, iar liniştea este falsă. Te asigur. Fă curat prin tot ce poate fi folosit împotriva ta”, se arată în mesajul primit de jurnalistă.