De fiecare dată când aruncaţi la coş un aparat electric stricat poluaţi mediului ambiant. Deşeurile de acest fel sunt extrem de toxice, de aceea destinaţia lor finală ar trebui să fie un punct specializat în reciclarea sau păstrarea lor şi nicidecum spaţiile deschise din natură.

Pentru a evita poluarea şi a sensibiliza opinia publică, un grup de persoane în colaborare cu organizaţii de mediu şi agenţi economici privaţi au dat start unei campanii de trei zile care presupune colectarea deşeurilor electronice.

Prima care a contribuit la acţiune a fost o fabrică de piele din capitală. Proprietarul ei a adunat la un loc telefoane, casetofoane, DVD - playere şi alte aparate electronice învechite. Acestea vor ajunge în România, la cea mai mare fabrică de reciclare, unde ulterior se vor transforma în materie primă pentru noi obiecte.

Iniţiatorii campaniei afirmă că deşi în Chişinău mai există astfel de puncte de reciclare, funcţionalitatea acestora nu este deplină.

În urma campaniei de reciclare a deşeurilor, care a durat trei zile, au fost colectate circa o tona de electronice. Iniţiativa însă nu se încheie aici, ci continuă cu noi acţiuni, care vă provoacă să vă faceţi ordine prin casă şi să scăpaţi de obiectele inutile care vă poluează locuinţa.