„Faptul că o jurnalistă care are curajul să dezvăluie atât cât se poate în condiţiile Republicii Moldova, pentru că avem probleme cu accesul la informaţii, plus nedorinţa unor funcţionari de rang înalt să participe la emisiuni televizate şi să răspundă la întrebări incomode, trezeşte îngrijorare şi nu cred, dar sunt absolut convins, că structurile statului ar trebui să se autosesizeze”, a declarat directorul executiv al Asociaţiei Presei Independente, Petru Macovei.

„Sunt intimidaţi adevăraţii jurnalişti. În cazul de faţă este vorba de Natalia Morari. Este grav, deoarece am trecut prin aşa ceva acum un an când am primit prin intermediul telefonului mobil ameninţări cu moartea. Acelaşi lucru l-a primit şi maestrul Constantin Cheianu. Mai sunt jurnalişti care s-au ridicat împotriva acestui regim criminal şi au primit asemenea semnale. Eu cred că în cazul de faţă trebuie să tragem un semnal de alarmă către instituţiile internaţionale, partenerii noştri de dezvoltare pentru ca ei să stopeze aceste ameninţări care sunt foarte reale”, a adăugat jurnalistul Vasile Năstase.

„Este grav ceea ce a declarat ieri Natalia Morari referitor la ameninţările care se fac la adresa ei. Din păcate, în ultimul timp asistăm la mai multe cazuri de presiuni asupra jurnaliştilor, asupra presei. Şi în cadrul Centrului de Investigaţii Jurnalistice, recent, o jurnalistă care a realizat o investigaţie s-a confruntat cu presiuni din partea poliţiei. Este clar că actualei guvernare nu place ce face presa şi încearcă să facă presiuni asupra jurnaliştilor care scriu sau care fac emisiuni în care se vorbeşte deschis despre anumite probleme care nu convin anumitor persoane”, a comentat şi directoarea Centrului de Investigaţii Jurnalistice, Cornelia Cozonac.

Deocamdată, instituţiile de drept nu au reacţionat. În contextul recentelor dezvăluiri despre jaful din sistemul bancar, şi fostul şef al Secţiei Prevenirea spălării banilor şi monitorizarea tranzacţiilor din cadrul Băncii Sociale, Sergiu Sagaidac, a spus că a fost rugat "prieteneşte" să tacă.