Cei cinci au fost reţinuţi pentru 72 de ore într-un dosar de tentativă de delapidare a mijloacelor financiare ale companiei în proporţii deosebit de mari şi spălare de bani.

Potrivit materialelor preliminare, prejudiciul cauzat instituţiei se ridică la 9 milioane 500 de mii de lei. Aceştia se află în izolatorul CNA.

„Ei sunt suspectaţi de scoaterea banilor din „Asito” în sumă de 9,5 milioane de lei. În cadrul dosarului figurează compania „Agromontaj”, care ar fi avut datorii cu „Casa modei”, care a aparţinut până nu demult companiei „Asito”. Garant pentru această datorie a fost „Asito”. Contractul se referă la procurarea echipamentelor de birou”, a menţionat o sursă pentru Newsmaker.

Totodată, sursa scrie că printre cei reţinuţi sunt directorul financiar al companiei, Ruslan Doboş, contabilul-şef, Elena Pepelea, juristul Sergiu Ciorba, precum şi alţi doi jurişti stagiari în cadrul companiei. Aceştia sunt bănuiţi de tentativă de infracţiune, delapidare şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari. 

Ruslan Doboş este un apropiat al omului de afaceri Veaceslav Platon care, după cum se consideră, este proprietarul companiei „Asito”.