Aparatele de aer condiţionat sunt alegerea perfectă pentru oficii sau camere spaţioase. Sistemele de climatizare se împart în două categorii: cele de tip „split” şi portabile. Specialiştii însă recomandă să optăm pentru primele, din motiv că împiedică formarea curenţilor de aer.

Pe timp de vară, în comerţ apar şi numeroase modele de ventilatoare: de birou, de podea, de tavan,sau de cameră. Spre deosebire de un aparat de aer condiţionat, un ventilator este mai accesibil financiar, consumă mai puţină energie electrică, însă nu este la fel de puternic.

Pe lângă tradiţionalele aparate de aer condiţionat, puteţi apela şi la un umidificator. Este mai ieftin, mai comod şi totodată ideal pentru familiile care au copii mici. Acesta reprezintă un aparat dotat cu un sistem de vapori reci şi fini. Poziţionat corect şi reglat în funcţie de dimensiunea camerei, oferă necesarul de confort prin menţinerea umidităţii.

Dacă dimpotrivă, locuiţi într-un bloc în care umezeala depăşeşte limita admisibilă, puteţi opta pentru dezumidificatoare sau purificatoare. Acestea au funcţia de a curăţa aerul prin filtrarea prafului şi reţinerea bacteriilor. 

Indiferent de aparatul pe care îl alegeţi, trebuie să ţineţi cont de o regulă importantă. Temperatura din casă pe timp de vară nu trebuie să fie mai joasă sau mai mare de 23-25 de grade Celsius.