La faţa locului, pentru monitorizarea şi coordonarea lucrărilor de intervenţie, a fost creat un grup de lucru sub conducerea şefului Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Mai mult, a fost desfăşurată o şedinţă de lucru a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale municipală, la care s-a decis de a întreprinde mai multe acţiuni.

Printre măsurile efectuate sunt instalarea sistemelor de iluminare pe timp de noapte, efectuarea cercetărilor inginereşti în zona afectată şi verificarea încăperilor din clădirea băncii, evacuarea utilajului din şantier, stoparea surpării de mai departe şi prin acoperirea cu pământ a malului prăbuşit.

Comisia pentru Situaţii Excepţionale municipală, creată în teren, a luat decizia ca pe o perioadă nedeterminată, activitatea băncii să fie sistată, pentru a nu pune în pericol viaţa angajaţilor. Această decizie a fost comunicată conducătorilor băncii, fiind recomandată drept soluţie provizorie.

La primele ore ale dimineţii, reprezentanţi ai Serviciului Situaţii Excepţionale în comun cu angajaţii poliţiei întreprind măsuri de securitate în zona afectată, având grijă să evacueze persoanele care se deplasau sau se aflau în imediata apropiere de clădirea avariată.

Alte circumstanţe ale acestui caz vor fi investigate de către instituţiile competente.